WAT ZELF VERDEDIGING KIDS IS

Onze zelf verdediging voor kids is een unieke ongewapende zelfverdedigingsmethodiek gebaseerd op de natuurlijke reacties van de mens in bedreigende en gevaarlijke situaties en daardoor geschikt voor iedereen. ZVK is een combinatie van verschillende vechtsporten zoals o.a Boksen, kickboksen en traditionele vechtsporten zoals o.a karate en judo, daardoor leert uw kind diverse vechtsporttechnieken, maar ook zaken als valbreken, ontwijken en natuurlijk tegen een stootje te kunnen. ZVK geeft de handvatten om gevaarlijke situaties te vermijden, te voorkomen, eruit te ontsnappen, aanvallen te ontwijken, jezelf te verdedigen en te bevrijden.
Ons ZVK programma is een onderdeel van KIDA speciaal voor kinderen en tieners. Het wordt beschouwd als het meest uitgebreide zelfverdedigings- en anti-pestprogramma dat vandaag de dag beschikbaar is. Het programma omvat alle aspecten van zelfverdedigingstraining voor kinderen en tieners, van de fysieke en technische aspecten, tot het educatieve aspect (zelfbeheersing, geweldpreventie, vreemdengevaar, functioneren onder stress, enz.), Tot simulatietraining. Ons doel is om zelfbewustzijn, vertrouwen en discipline bij kinderen te bevorderen via een gestructureerde syllabus in een leuke omgeving.
Tijdens de trainingen wordt er veel aandacht gegeven aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Er wordt dan ook getraind op de 5 grondmotorische eigenschappen lenigheid, kracht, balans, coördinatie en uithoudingsvermogen. Daarnaast leren kinderen hun grens aangeven, doorzetten en samenwerken. Contact op het hoofd is bij ons niet toegestaan.

 

Wat zijn de voordelen van ZVK voor kinderen en tieners?
Met klassen die geschikt zijn voor alle kinderen van 6 tot 16 jaar (gescheiden op basis van geschikte leeftijdsgroepen), biedt ZVK uw kind de mogelijkheid om waardevolle levensvaardigheden (life skills) te leren. Naast het leren van leeftijdsafhankelijke zelfverdedigingsvaardigheden, ontwikkelt uw kind:

Vertrouwen en zelfrespect.
Vertrouwen komt met prestatie, dus het zelfvertrouwen van je kind krijgt een boost bij elke nieuwe beweging die hij of zij beheerst en elke rang die hij of zij verdient.

Sociale vaardigheden.
Kinderen vinden het gemakkelijker om mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken wanneer ze zich in een kamer bevinden met leeftijdsgenoten die een gemeenschappelijke interesse delen. Bovendien bevorderen de partnergestuurde activiteiten van Krav Maga ook kameraadschap, omdat het gaat om het samen opbouwen van vaardigheden.

Discipline.
Een van de centrale principes van ZVK is zelfdiscipline. Lessen in zelfbeheersing en discipline die nog steeds leuk en boeiend zijn, zijn de kern van het ZVK-programma.

Respect.
Als je ZVK leert, leert uw kind hoe men wederzijds respect toont aan elkaar aan zijn of haar instructeur, ouders en trainingspartners. Wanneer hij of zij naar de les komt, leert hij hoe belangrijk het is om respectvol met elkaar om te gaan. Daarnaast leren kinderen hun grens aangeven, doorzetten en samenwerken. Contact op het hoofd is bij ons niet toegestaan.

 

Fitness.
Actieve kinderen groeien op tot gezonde volwassenen. Krav Maga-training helpt bij het opbouwen van fundamentele kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie, wat zich vertaalt in een gezondere algemene levensduur.
Er zijn steeds minder kinderen die simpel een bal kunnen gooien of vangen. Tijdens de trainingen wordt er veel aandacht gegeven aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Er wordt dan ook getraind op de 5 grondmotorische eigenschappen lenigheid, kracht, balans, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Teamwork.
Veel van de oefeningen en oefeningen in het Krav Maga-programma stellen studenten in staat om samen te werken om nieuwe dingen te leren en doelen te bereiken. Dit is een belangrijke levensles voor iedereen om te leren, en Krav Maga leert het op een leuke en boeiende manier.

Bewustzijn, preventie en conflictoplossing.
ZVK is in de eerste plaats een zelfverdedigingssysteem en het primaire doel is om u en uw gezin veilig te laten zijn. In ZVK leert uw kind conflicten op een zo veilig mogelijke manier te de-escaleren, terwijl het benadrukt hoe belangrijk het is om een fysieke ruzie te vermijden.

Verbetering op andere gebieden van het leven.
De voordelen van ZVK-training eindigen niet in de sportschool. Het toegenomen zelfvertrouwen, de fitheid en de coöperatieve vaardigheden helpen uw kind om de academische en sociale aspecten van school te navigeren, zijn gedrag thuis te verbeteren en de waarden op te bouwen die leiden tot gelukkiger, gezondere volwassenen.

WAT TE VERWACHTEN

Het ZVK-programma bestaat uit de fysieke en mentale aspecten van zelfverdediging en training van levensvaardigheden. Het programma omvat meestal: Inzicht in gevaren en veiligheidsproblemen waarmee kinderen en tieners worden geconfronteerd (zowel van volwassen aanvallers als pestkoppen van dezelfde leeftijd), en het leren van de juiste besluitvorming. Oefeningen en drills zijn heel belangrijk, evenals het leren van de juiste targeting. Wat leer je van deze zelfverdedigingstechnieken in het ZVK-curriculum (inclusief omgaan met stoten, trappen, bearhugs, grepens, controles, vallen enz.) Preventieve actie en vermijding, inclusief situational awareness, geweldpreventie, vreemden gevaar, etc. Simulatietraining, vastberadenheid en stresdrills, trainingsreacties en het vermogen om te werken onder stress. Het ontwikkelen van fysieke vaardigheden zoals coördinatie, functionele kracht en mobiliteit, die belangrijke fundamenten zijn ook nodig naar de groei naar volwassenheid. Het ontwikkelen van belangrijke levensvaardigheden, zoals vertrouwen, zelfrespect, discipline, respect, teamwork en leiderschap.

Back to school!